topimages
transp
transp


Maj30/5


Heino Løbet
Sista etappen 87 km. Idag var det en riktigt kuperad bana, absolut för att vara i Danmark. 6 km innan mål var det en ordentlig stigning i 1 km. Det värsta var att man gick in i backen med knapp styrfart, var en skarp högerkurva i botten. Genom att jag kände mig ganska seg igår, så gjorde jag en liten chansning. Antog att jag inte skulle sitta med första gruppen uppför. Så jag och Sanne, stötte en bit innan backen för att få en lucka upp. Men tyvärr jagade de på ganska friskt, så de kom ifatt oss i början av backen. Så där tog det roliga slut kan man säga :o(

29/5


Frost Superbest Løbet
Idag körde vi 75 km på en ganska kuperad bana. Var två hyfsade backar på banan. Var riktigt seg i benen idag. Förstår inte varför, var ju så ruggigt fräsch i benen på Helsingborgs GP i tors. Blev även idag hyfsat samlad klunga hem. Idag var det inga kurvor innan mål, så bra försöka få en bra position i spurten. Tyvärr valde jag lite fel sida, blev topp 15 även idag.


28/5


Designa Køkken Løbet 2004 i Danmark!
Vi körde tre varv totalt 98 km. Var en hel del bra tjejer med, men ändå var det hyfsat samlad klunga hem. Inga utbrytningar som höll hem. Jag försökte komma med i någon grupp, men det höll som sagt var aldrig hem. Plan B var att attackera och få en lucka i s-kurva 300 m innan mål. Men tyvärr var kurvan ganska snäll, så de vågade att köra på. Jag kom i mål bland topp 15.

27/5


I helgen är det ett etapplopp i Danmark som gäller. Tävlingarna går allihop i närheten av Randers där Sanne bor. Så jag bor hos henne över helgen.


23/5


Tjejtrampet! I år var det två varv på banan som gällde dvs. drygt 10 mil.
Vaknade på morgonen av att det regnade, tyvärr slutade det heller aldrig. Tänk er 3 grader, ösregn och 10 mil. Sådär lagom skoj, asså! Men det var bara att gilla läget, lika för alla. Jag brukar kunna köra bra under såna här förhållanden, men idag gick det bara inte. Gick ganska lugnt i klunga, vilket gjorde att mina ben stumnade till i kylan. Fick vrida ur skorna ur pedalerna flera gånger för att skaka igång blodet i fötterna. Gick bra så länge vi höll uppe farten, men när det stannade till i klungan så var det kört. Aldrig varit med om att det blivit så förut.
På andra varvet så vurpade jag i en rondell, fick helt enkelt vattenplaning. Var ingen större fara, fick bara lite skrubbsår och blåmärken. Åkte ju på vattnet, så jag tror inte ens det gick hål på byxorna. Men vänster reglaget blev helt tilltryckt, så det gick knappt att bromsa.

Fick till slut jagat ikapp klungan. Innan dess hade fyra cyklister kommit loss i en grupp. Klungan kom aldrig ifatt, så vi körde om 5e platsen. Jag hade inget att trycka med i en spurt, men jag lyckades ändå att bli 10a totalt.
Inte alls nöjd med dagens resultat, hade hoppats på mycket bättre. Men vad gör man när man har en dålig dag! Bara att bryta ihop och komma igen :o)IMAGES
Tyvärr blev det inte mycket till fotande, idag. Ville bara in i värmen efter målgång. Men jag kunde inte låta bli att ta en bild på de här vackra damerna som också var med o körde. Låt mig få presentera Pernilla o Petronella

22/5


Är uppe i Stockholm för att köra tjejtrampet som går imorgon. Var inne i stan för att hämta ut nummerlappen o fixa lite ärenden. På vägen in, åkte jag förbi en skylt där det stod Motocross SM och helgens datum. Blev lite nyfiken på vart det gick, så jag ringde Fredrik. Var inte långt ifrån Akalla avfarten sa han, så jag passade på att kika förbi.
Men skojar ni att det regnade eller!! Som det såg ut, var bara lera överallt. Och där kommer jag i jeans, kavaj o vita sneakers. Fick låna ett par cross stövlar av Fredrik som tur var.


20/5


Lite hastigt och lustigt bestämde jag mig för att köra CK Fix GP. Men jag valde att starta i Herr Senior klassen, för att få en bra genomkörare inför tjejtrampet på söndag. Elit, H Senior och H jun körde ihop så farten var hög.
Som ni säkert har märkt så har det blåst en del på sistone, inget undantag idag tyvärr. Blev två riktigt stora vurpor, mycket beroende på vinglande i motvinden. Försökte sitta ganska högt hela tiden, så jag lyckades hålla mig på cykeln. :o)
4 st från Elit klassen attackerade och kom loss. Jag satt i huvudklungan som till slut bara bestod av ca 15-20 cyklister. Vi körde 40*1,1 km. Kändes riktigt bra hela racet, följde med bra. Kom lite fel in i spurten men annars är jag helnöjd. Blev 6a i H Senior klassen.
Tyvärr har jag inga bilder från dagens tävling, glömde nämligen kameran hemma! Sorry!

15/5


När jag vaknade på morgonen så mådde jag pyton! Vet inte om jag fått i mig något skumt igår, för jag käkade ute på kvällen. Usch, inte skoj alls.
På förmiddagen körde vi ett GP lopp ihop med Hjun. jag var tveksam till om jag skulle starta, men valde att köra. Satt med i klungan hem, men det var inte mer heller.
På eftermiddagen så var det tempo, men jag valde faktiskt att packa ihop och åka hem. Kände att jag inte skulle fixa ett tempo i mitt tillstånd.
Kändes inte alls skoj att behöva bryta på ”hemmaplan”, men var tyvärr tvungen!


14/5


Hammarö 3-dagars började idag med en prolog på kvällen.
Jag var helt inne på att det tar max 3 timmar att åka till Karlstad, med oj vad fel jag hade. Så det blev lite stressigt innan start, men jag hann.
Prologer är väl inte något som jag är en fena på direkt. Är ju inte så startsnabb direkt.
Efteråt var det bara att rulla tillbaks till hotellet, käka och ladda inför morgondagen.
9/5


BS SuperBest landevejsløbet / CC Gladsaxe
Vi åkte från Varberg redan vid 04´45 i morse. Joel som åker med mig startade nämligen redan vid åtta. Men jag har ju inga större problem med att sova i bilen så det var lugnt.
Vi körde ihop med H40 som vi brukar göra i Danmark. 6 varv totalt 105,6 km. Första deltävlingen i Dam cupen gick här förra året, så banan kunde jag. Passar mig ganska bra, en lång lite svagt uppför spurt. Typ som i Åstorp, ni som har tävlat där.
Var ett starkt startfält idag i dam klassen, bl.a. Team Sats och Team Bornholm Lady var där. Som vanligt här i Danmark så gick det fort hela tiden, bara att se till att man låg bra till i klungan. Våran klass körde fortare än både H30 och C klassen på samma distans. Gick med de utbrytningarna jag trodde skulle hålla, men alla blev inkörda. Vi var ca 10 tjejer kvar i huvudklungan in i spurten. Ca 3 km innan mål var det lite kurvigt o trångt. Där försökte jag att attackera, men blev inhämtad. Sen var det bara att försöka få en bra position inför spurten. Genom att jag inte har något direkt igångdrag, så backade jag ner i klungan. Letade upp en kille som jag tyckte såg stark ut och hoppades att han skulle vara med i spurten. På så sätt så skulle jag få fart in i spurten. Min plan höll, förutom att han gick 100 m för tidigt. Var tvungen att bromsa precis innan de drog igång. Men jag lyckades ganska bra ändå och blev 4a. Vilket jag är jätte nöjd med. Riktigt roligt att känna att man var med i spurten.
Så jag blev hela 75 danska kronor (pris pengar) rikare idag :o)!! Man har ju verkligen inte valt sport efter prispengar ;o)!
Fast sen fick jag o Joel problem. Vi hittade verkligen inte omklädningen och vi var inte direkt sugna på att sitta oduschade hela resan hem. Till slut gav vi nästan upp. Joel tänkte hoppa i sjön Furesø som ligger precis vid målet. Men vattnet var bra skitigt o kallt. Som tur var hittade vi till omklädningen till slut :o).
Tyvärr har jag inga bilder från dagens race. Verkligen synd för det var kanonväder och fin tävling!
Resultat!
DA - 105,6 km
1. Pernille Jakobsen (Team Bornholm Lady),2:29:50
2. Mette Fischer Andreasen (Team S.A.T.S.) , st.
3. Trine Hansen (Team S.A.T.S.) , st.
4. Veronica Andréasson (Skoghall CK-Ham) , st.
transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com