topimages
transp
transp


Augusti


27/8


Efter avslutat Tropheé d'OR där jag blev 13e totalt, så åkte vi vidare uppåt mot Plouay för att köra världscup. Fast det inte var mer än strax över 50 mil så tog det hela dagen att åka. Bara massa småvägar, fast vi fick allt se en massa fina slott! :o)
Plouay banan passade mig perfekt. Hyfsat smala vägar o upp o ner hela tiden. Startade med kanonben verkligen. Tyvärr gjorde det att jag liksom inte kunde låta bli att gå med i attacker o köra så in i den i början. Bättre att spara på krutet tills senare. Så de sista 3 varven (tot 8), så började matta ben komma. Attackerade in i backen ca 7 km innan mål, då var gruppen runt 25 cyklister. Gruppen körde in mig o jag släppte uppför. Hade inte mer att ge den dagen.
Direkt efter målgång, var det bara att sätta sig i bilen o åka vidare mot den Haag, Holland för att köra Holland ladies Tour!


22/8


Precis tillbaks på rummet, efter att käkat middag. Är o kör etapplopp i Frankrike, 4e etappen idag.
Den första etappen var ganska enkel. Vi blev en grupp på 9 cyklister efter andra bergspriset, men det var samlat till mål. Var väldigt dåligt väder o kallt. Började regna ordentligt efter 10 km. När vi startade var det ca 20 grader, vid målet 12. Gissa en som frös iaf!

Andra etappen var även den samlat till mål. Blåste en del o inga direkt backar. På em körde vi 9,5 km tempo. Ville köra bra där, men de ville visst inte mina ben. Blev 26a 1,05 efter Somariba som vann. Första halvan av tempot gick riktigt bra, men dog för mycket i backen som var 2 km. Men men, de går ju inte alltid som man vill!

Idag var det den hårdaste etappen om man ser till backar. Inga långa 1-2 km, men väldigt branta. Var lite orolig över att de var så branta, brukar inte vara till min fördel. Men det kändes riktigt bra idag. Fick till en del schyssta attacker bl a en direkt efter 3e bergspriset, men som många gånger annars kom de ifatt. Vi var 18 som kom hem i första gruppen, jag blev 12a. Avancerade en del i de totala efter dagens etapp. Ligger nu 14e totalt.


7/8


En bilresa på närmare 130 mil enkel resa för att tävla 73 km, visst låter det bra knasigt. Finns bara 5 st 1.1 for damer i Europa, sa vad gör man. En annan anledning var också att nästa race börjar inte innan den 20e.
Här är ju ganska schysst väder, sa jag åkte i hotpants, sandaler o ett linne. Gissa en som frös när vi kom fram till Bochum. sådär 12 grader, burr!

Vi körde 5 varv, tot 73 km. Var tre rejäla backar på varvet, sa folk flög direkt. Startade 160 st, men runt 30 hem i första gruppen. Formen håller i sig sa jag hade bra ben. Kom med i många utbrytningar, men aldrig någon som höll hem. På sista varvet började det regna kraftigt. Inte bra för oss, för vi körde på campas bora hjul (carbon fälgar). Jag hade dessutom vanliga bromsbelägg, vilket gör att när det började regna tar inte bromsarna. En skarp höger kurva 250 m innan mål. Bara att glömma spurten, rullade i mål som 22a.
För att skriva något positivt om Tyskland, så är det väl att där var inga mygg o det fanns leverpastej pa frukostbuffen :o)

Nu lugnt ett tag med tävlingar, men mycket träning blir det istället. Tidigt den 19e drar vi till Frankrike. För att sen vara ute o tävla ett bra tag.
Igår fick jag se etapperna på Holland runt. Det blir hårt, vilket jag hoppas passar mig :o)


IMAGES

1/8


Tanken var ju att jag skulle köra Giro di San Marino som träning, egentligen för hårda backar för mig. Giro di San Marino är känt för att vara ett av Italiens hårdaste etapplopp.
Vi startade i fredags med en prolog på 4 km. Började svagt uppför 1,5 km för att sen vända tillbaks o avsluta med en brantare på 500 m.
Genom att de bara var träning så värmde jag inte upp alltför mkt. Cyklade bort till starten från hotellet, dvs. 5 km uppför. Rullade banan två gånger, för att sen mest stå o tjöta skit med folk :o). Körde på min vanliga linje cykel, de flesta andra valde tempocykel. Lyckades ändå ganska bra, vart 13e.
På lördagen var målet att hjälpa Zina så mycket som möjligt, för att sen sätta sig i en behaglig grupp uppför. Men så blev det inte. Det attackerades väldigt mycket innan första bergspriset o jag var nog med på de flesta. Men jag missade att gå med när klungan släppte iväg ett gäng. De fick ganska snabbt en min, för klungan stannade av helt. Då attackerade jag o körde ifatt dem solo. Vi fick strax över 2 min som mest. Det var kanon, för första gruppen kom ifatt oss när de var 1 km kvar till bergspriset. Så jag lyckades sitta med dem upp.
Andra bergsprisets backe var kortare men brantare, men jag satt med hem. Luperini gick solo o hade på toppen av backen 1 min till oss. Målgången var strax efter nedförskörningen, så det gick fort utför. Hade 93,6 km/h som max, det är nog rekord för mig. I mål hade hon bara 15 sek till godo på oss.
Rullade in sist i gruppen dvs. som 10a. Sista km stannade gruppen av lite inför spurten, så jag gick fram för att hålla farten så Zina kunde ta hem spurten, vilket hon också gjorde. Jag avancerade dessutom till 8e plats i de totala.

Sista etappen, såg hårdare ut på profilen än gårdagen. De blåste också en del, sen är det otroligt varmt här nere. En si sådär 40 grader o då kan ni bara tänka er mitt i klungan. så mycket vatten gick det åt.
Satt med i många attacker, men inga som direkt höll. Men satt med första gruppen till sista knixen, där det splittrades lite. Zina o Modesta kom iväg, det gjorde att vi vann totalt. Jag behöll min 8e plats totalt, vilket jag är väldigt nöjd med. Hade bl a Nicole Brandli
precis framför mig, hon vann tex Girot i år.
Var en riktigt trevlig känsla att sitta med de allra bästa uppför, måste jag helt klart göra fler gånger ;o)

Klicka här för att se fullständigt resultat!transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com