topimages
transp
transp


Juli


29/7


Sitter i skrivandes stund o inväntar de andra för att åka till San Marino. Ligger inte så långt från Lugo, så de tar mig på vägen.
Börjar med en prolog på 4 km idag, sen två hårda etapper de följande dagarna. Jag ska bara köra det som en träning. Så när bergen börjar, kan jag lugnt sätta mig i gruppeton.
Nä, nu kommer de.
Ciao

26/7


Jag, Barbara o Stefano var hemma hos Jonas Holmkvist o bakade pizza i hans gamla stenugn. Gissa om gott, åt pizza tills de stod ut genom öronen kändes det som. Även en del vin slank ner ;o)
Micke Segersäll o hans polare var även där o hälsade på. En himla lyckad kväll!


25/7


Då vart man äntligen tillbaks hemma i Lugo igen. Precis hemkommen från Tour Feminine en Limousin i Frankrike.
Första etappen var strax under 100 km på mycket smala vägar o upp o ner hela tiden. Hade svårt att hålla mig där framme i början. Mycket folk som inte hade där o göra var uppe o körde, så det var nervöst i klungan o mycket knuffande. Vet inte hur många gånger jag var ute o vände i gruset.
I slutet började folk bli trötta o de var bättre körning i klungan. Zina som kör för oss, attackerade o kom iväg solo. Vid näst sista bergspriset attackerade spanska mästarinnan. Jag körde ifatt henne o vi vart ca 8 cyklister. Då kontrade Pitel. Lyckades komma ifatt henne, men fick bita bra. De andra släppte, så vi två kom in till mål. Det var backspurt o jag drog igång spurten 300 m innan mål. Tro det eller ej men jag spurtslog faktiskt henne. Gissa en som var glad efter mål :o). Wow, vilken känsla det är när man har bra ben.

Andra etappen var liknande den första, fast vi körde ett varvlopp på sju varv. Även den här gången kom jag o Pitel hem till mål ihop. Fast den här gången tog hon mig i spurten. Precis när jag skulle backa av lite för att dra igång, drog hon igång istället. Jag blev 4a, för de var två loss före oss. Ligger fortfarande 2a tot, 4 sek till godo. Efter första etappen fick jag poängtröjan. Egentligen är det Zina som har den, men hon har ju ledartröjan. Så då får den som ligger tvåa i poängtävlingen bära den.

Tredje dagen körde vi två etapper. Första på morgonen var som de förra. Var en grupp på 5 cyklister loss, sen kom min grupp på ca 20 cyklister. Blev 12, men ligger fortfarande tvåa tot o har poängtröjan. På kvällen, närmare bestämt 21´22 startade jag på tempot. Var 4,5 km, med första 1,5 km svagt uppför o sen väldigt mycket skarpa kurvor. Var riktigt nervös innan start.

Pitel är en riktigt bra tempocyklist, bla fransk mästarinna två år i rad. Var exakt 4 sek efter henne, så där rök min marginal ner till henne. Hon vann dessutom tempot, men jag var fyra så jag har fortfarande poängtröjan.
Sista etappen var det ett riktigt hårt avslut på 600 m 16% på dålig asfalt o väldigt smal väg sen svagt uppför 300 m till mål. Dessutom var vi tvungna att köra där 5 ggr. Inget bra avslut för mig, men bara att gilla läget.
Pitel hade stenkoll på mig. Attackerade hårt två gånger, men varje gång körde hon in mig. Tyvärr var jag själv från laget i min grupp, de andra hade släppt. Förutom Zina som var solo.
Gjorde ett sista dödsryck strax innan målbacken. Attackerade o gick solo in i backen. Men 300 m kvar till mål så kom gruppen ifatt med Pitel. Så jag slutade trea totalt, just efter målgången vart man lite besviken. Men nu så här efteråt är jag självklart väldigt nöjd med tredje plasten. Hade någon sagt innan vi åkte till frankrike att jag skulle bli trea, hade jag trott de skämtade med mig. Fick dessutom miss elegance priset sista dagen :o)!


10/7
9/7
8/7
5/7
4/7
3/7


Etappen idag var helt platt iaf på banprofilen, men den stämde ganska bra. Visst gick det uppför ibland, men inget som var jobbigt!
Vi körde 122 km o attackerna avlöste varandra. Jag hade schyssta ben o försöka gå med många attacker för att komma iväg i en grupp. Men inget som höll utan det var samlad klunga till mål. Blev 27a på dagens etapp. Inget resultat att direkt stoltsera med, men gött att känna att benen var schyssta även efter mål!2/7


Gick ut med den näst hårdaste etappen redan idag. Mina ben var lite sega i början. Kan ha lite med att jag knappt han komma av cykeln efter prologen innan vi skulle åka tillbaks till hotellet. så rulla ur benen lite var inte att tänka på.
Här är riktigt varmt, vilket jag annars inte har några alls problem med. Desto varmare desto bättre. Men jag har lite huvudvärk sen crashen o det blir inte direkt bättre av värme.
Vi körde totalt 100 km, för att kolla in banprofilerna så kolla bland länkar, tävlingar o klicka där på Giro Donne.
Körde fem varv uppför en gnetbacke på 1,5 km. Satt utan några större problem med klungan, medens en del redan där släppte. Sen avslutade vi med en ordentlig klättring som bitvis var riktigt brant. Kom in lite för långt bak i gruppen. Men jag tror att även om jag suttit där framme, hade jag nog inte orkat följa första gruppen. Nu satt jag istället i andra gruppen, strax bakom. Benen kändes bättre efter mål än innan start, skumt men bra ;o). Det bådar gott inför morgondagen. Nä, nu dags att gå på massage. Ciao

1/7


Idag började Giro Donne. Vi startade med en sen prolog på 1,7 km. Jag startade 22´00, på tok för sent. Med tanke på att jag ser lite dåligt på höger ögat sen crashen + att jag måste köra med glasögon för att skydda ögat. Naturligtvis var det becksvart när jag startade, så jag losade ordentligt i kurvorna. Det var 4 st. på banan, så det rök ett par sekunder där. Synd, för annars hade jag nog kunnat få till en bra tid. För benen kändes bra o det gick fort förutom i kurvorna dvs.
transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com