topimages
transp
transp


September


27/9


VM i Madrid var en positiv upplevelse om man räknar bort träningsmöjligheterna. Fanns bara motorväg eller parken där tempot gick att träna på. Banan gick mitt i centrala Madrid, så på fredagen stängde de av banan så alla gemensamt kunde köra ett varv. Insåg ganska snabbt att de inte var någon platt bana, som många sa innan. Visserligen inga långa o hårda klättringar, men jag lovar de kändes i benen på slutet.
Jag åkte till VM, med insikten att jag skulle hjälpa Susanne, så någon egen placering var ointressant. Mitt jobb var helt enkelt att sitta långt fram o plocka ner alla tidiga utbrytningar. Så på näst sista varvet tackade jag för mig, hade inte mer kvar att ge då :o).

Känns konstigt att säsongen faktiskt är över. Redan!! Gick ju så fort på slutet :o)!!
Nu är vi hemma i Lugo o håller på att flytta ut, eller ska snart börja i alla fall. Lite segt i starten :o)! Planerna är att på torsdag ska vi va klara o alla lådor flyttade till Fredrik Kessiakoffs garage. Försöker att leta efter boende i närheten av där de bor, dvs 7 km från Varese. Ska bli skoj med lite nytt, fast jag trivs jäkligt bra här! Så visst känns det lite konstigt!

Planerna för de närmaste är väl som sagt var hitta något schysst boende. Sen någon gång efter den 15e oktober så åker vi nog hem en sväng till Sverige. Gustav har tävlingar fram till dess, så därför kan vi inte åka innan. Sen drar ju vinterträningen igång. Vi har redan börjat klura lite på förändringar sen förra vintern. För nu jäklar ska det gå fort nästa år :o)

Har än så länge inte skrivit på något kontrakt för nästa år. Lovar att höra av mig så fort det är gjort!
Nä, dags att ta tag i packandet kanske! Vi hörs
Ciao


19/9


Ska alldeles strax ta o börja packa men skriver några rader först.
Förra veckan var jag o körde Giro Toscana. Mest som träning för att se hur det funkade att tävla med handleden.
De första etapperna hade jag problem att bara sitta i klungan. Benen kändes inget bra alls, fick kramp känningar i höger låret. Var lite svullet o knäet var tjockt från vurpan. Sen var det svårt att undvika alla hålor, så handleden värkte ganska bra. Men det blev bättre o bättre allt eftersom.
Den hårdaste etappen när vi körde Volterra två gånger, kändes helt ok. Satt med första klungan, till 3 km kvar. Blev runt 30e, hade problem de sista 700 m för då var de dålig pave uppför.
Näst sista etappen bröt jag, kom stans åskskur. Ville inte riskera något, hade svårt att se hålor när det regnade så. Hade ändå inte tänkt starta sista etappen, då det är mycket pave.

Tro det eller ej, men det var riktigt kallt hemma i Lugo idag. När jag stack ut, endast 14 grader o regnet hängde i luften. Fick 5 timmar, men vart riktigt blöt. Senaste gången jag tränade i Lugo körde jag i linne, nu underställ, långärmat, väst, benvärmare o skoöverdrag.

Imorgon flyger jag till Madrid för VM, tillbaks i Lugo igen på söndag. Då väntar utflyttning av lägenheten. Den är uppsagd, så har den bara september ut. Sen flyger jag till El Salvador den 28e, så lite halv hektiskt nu i september.
Nä, dags att ta tag i packandet tror jag.
Ciao så länge

11/9


I fredags var jag hos läkaren i Lucca. Han är även It fotbolls landslagets läkaren, så han var iväg på landskamp tills nu. En skön lirare :o). Tog av gipset direkt. Till min stora glädje. Luktade inte hallon tårta efter tre trainer pass med intervaller.
Nä, de här ska inte vara några problem tyckte han, du ska ju köra VM. Fick istället ett specialskydd o råden att träna på. Kan ev till o med köra Toscana runt som startar på tis.

Körde första passet ute igår, 4 timmar. Känns sådär, lite problem att växla o bromsa. Men till VM kommer de va ok. Frågan är bara om Toscana runt, bestämmer efter dagens träning.

2/9


Idag näst sista etappen i Holland ladies tour. De föregående etapperna har varit helt platta med en hel del vind. Imorgon kör vi i Heerlen o uppför bl a Cauberg. Det ser jag fram emot för där kommer många vara trötta, men mina ben känns bra.
Strax innan andra bergspriset idag (en lite kulle typ), så var det en stor vurpa där framme i klungan. Tyvärr satt jag där o drogs med. Gick svagt utför, så hastigheten var en bra bit över 50 km/h.
Erika en lagkompis drog upp mig bland alla cyklar, låg typ underst. Slog i hela högersidan o huvudet, så var lite virrig i början. Hade campas Bora hjul (dyra), bakhjulet var i 4 delar.
Nya hjul o upp på cykeln. Sa till sportdir att handleden var bruten, men han tyckte bestämt jag skulle cykla vidare. Kom ett par km, men sen gick det inte mer. Kunde inte hålla i styret med högerhanden o absolut inte växla o bromsa.
På röntgen visade det sig att jag hade rätt, men benen låg rätt. Så ett stort gips o värktabletter. Sen sydde de mitt knä, för det hade också fått sig en ordentlig smäll.
Såg mina VM chanser bara flyga all världens väg o var inte ett dugg road av detta!!! Riktigt ledsen faktiskt! Men inte göra så mycket åt, bara bryta ihop o komma igen!
transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com