topimages
transp
transp


Februari


26/2


Idag har det varit en riktig slappardag, knappt stoppat näsan utanför dörren. Vi har bara legat inne som två döingar och slappat! Man behöver verkligen ladda upp batterierna ibland. Borta bra, men hemma bäst..!

Dagen efter att jag kom hem från träningslägret så vart det en snabb ompackning av väska samt ett testcykelpass på förmiddagen för att sedan sätta sig i bilen och möta upp Gustav inför sista etappen av Tour Méditerranéen. Unibet hade då hotell i San Remo, vilket bara är ca. tre timmar i bil hemifrån oss.

Självklart var det kallt och jäkligt på sista etappen, i alla fall som publik! Jag åkte upp och kollade när de passerade Poggio. Sista biten är precis som slutet på Milano-San Remo, d.v.s. Cipressa och Poggio! Men i deras fält är det för enkla klättringar för att det ska riktigt spricka upp. Inte som i damklungan, då det är 10 stycken kvar efter två såna klättringar. Efteråt var det några koppar te på hotellet som gällde för att försöka få upp värmen igen, för att sen bege oss vidare till Borghetto.

På måndagen var det vilodag inför tisdagens Trofeo Laigueglia. Som tur var hade vi vädret med oss den dagen. Det blev en två timmar lång tur längs kusten plus fika. Sen fortsatte jag två timmar till, körde bl.a. lite intervaller uppför sista klättringen på Laigueglia. Jag hade ju haft min vilodag dagen innan..!

På tisdagen var det riktigt mycket folk ute och tittade på tävlingen, uppe vid GPM gick det knappt att ta sig fram! Jag fick ett schysst pass, med tre fina klättringar. Den första jag körde var utförskörningen efter första GPM. Trodde verkligen jag kommit in på fel väg. I början helt ok, men efter några kilometer blev asfalten bara sämre samt vägen smalare och smalare. Självklart var det här som Gurra punkade, och servicebilarna var fast bakom avhängda cyklister... Så där fick han stå ett bra tag!

Tanken var ju att vi skulle åka hem efter tävlingen, men det visade sig ju att Tour du Haut-Var endast var en timmes bilfärd från där vi var, samt att de var ett gäng som åkte dit direkt, så hotell var ju redan bokat. Så det blev en vecka i Frankrike också! En av dagarna körde vi största delen av Tour du Haut-Var och då insåg jag hur hård banan var. Fanns inte en platt meter! Vädret var ungefär som på tävlingsdagen, d.v.s. vi fick en och annan ordentlig regnskur över oss! Dagarna därefter försökte jag hålla mig lite närmre kusten på träningarna, där var oftast vädret bättre.

Jag har ändrat mina matvanor lite. Nu är det mycket pasta och ris som gäller. Så det har blivit en hel del överkokt fransk pasta i veckan. Tur att de i alla fall inte kan misslyckas med att koka riset! Nä, nu får det vara slutskrivet för idag. Måste ta tag och packa för imorgon, då vi åker till Campra och åker längdskidor!
Ha en fortsatt trevlig kväll!!

Klicka här för att se bilder!
15/2


Då vart de sista kvällen här, känns allt lite konstigt att åka hem. Man börjar ju bli en inbiten Robinson gäst nu!
I tisdags tror jag vi hade den finaste träningsturen. Strålade sol o 6 timmars träning. Vi körde både Soller o Puig Major. Den sista är en klättring på 14 km! Det var verkligen en kanon dag. Kunde tom ta av benvärmarna sista timmen!!
Idag fick vi en 5 timmars runda, men de vanliga klättringarna Randa o San Salvador. Gjorde även medium intervaller på platten!
Imorgon är det endast 2 timmar som gäller innan det är dags att åka till flygplatsen!
För min del blir det bara att packa om väskan. För på lördag åker jag o möter upp Gustav o Unibet på Tour Méditerranéen. Stannar med dem även över Trofeo Laigueglia!!!
Ha de gott så hörs vi snart igen!!
Adios Amigos

Klicka här för att se bilder!
12/2


Hola..!
Vi hade vår Team presentation här på Mallis för två dagar sen. De var helt ok, gick väldigt smärtfritt. Annars kan team presenationeer ha en tendens till att dra ut på tiden lite. Efteråt vi cyklade ut en sväng med journalisterna som var där samt med vår stora boss Mr Fritz Bösch!
Igår fick vi soliga 4 timmar på cykel. Innan vi stack ut på morgonen tog vi bilder för team posters. Alltid lika svårt att lyckas få alla 14 att se glada ut samtidigt o titta åt samma hall. Men jag tror fotograferna lyckades ganska bra!
Innan middagen tog vi en fördrink I baren. Där hade kvällen till ära en flamenco show, de var riktigt bra. Bara att jag var grymt hungrig o tänkte mest på mat ;o)!!
Nu kör ju herrarna Mallorca runt här. Vi har inte sett dem, men idag passerade vi där de tävlade. Men de hade redan passerat förbi då!
Även idag vart det fyra timmars träning, men bra mycket blåsigare än igår!!!
Som Zulfia säger - Veronica du måste lära dig älska vinden!! Hmmm, hur nu detta ska gå till, men jag ska försöka :o)
Ha de gott, hörs snart!

Klicka här för att se bilder!


transpCopyright 2018 Veronica Andréasson info@cyklist.com